Prima pagină > Joburi > Confidentialitatea salariului

Confidentialitatea salariului

20 Februarie, 2011 Lasă un comentariu Go to comments

Peste tot pe unde am lucrat si cu toti cu care am vorbit, invariabil a existat aceasta politica de confidentialitate a salariului. Poate ca eu mai neghiob as vrea sa stiu cam cat se castiga pe un post superior, unde este problema? Poate am sa imi dezvolt anumite abilitati pentru a aplica pentru un astfel de post, nu ar trebui sa stiu cat sa cer la interviu?

Traim intr-o „societate libera si democratica” si accesul la informatie ar trebui sa fie neingradit, nu? Ghinion, inca traim sub umbra musamalizarilor, unde toti trebuie sa fie constienti ca sunt egali, chiar daca sunt platiti de 2-3 ori mai prost decat colegii care fac aceeasi treaba. De ce? Pentru ca unii au pile si altii nu, pentru ca unii sunt doar pentru munca si altii doar pentru bani.

Imagineaza-ti o societate comerciala cu aproximativ 500 angajati unde salariul minim lunar este intre 900 si 2000 RON brut, unde exista un numar mic de directori cu 24.000 RON brut si o mana de sefuti care iau intre 3.200 si 3.700 RON brut. Pana aici nu e nicio problema, dar cand vezi inca vreo 10-15 insi cu salarii brute cuprinse intre 6.000 si 18.000 RON, care nu sunt nici sefi, nici muncitori, nici NIMIC, cum sa nu te intrebi: „Da’ astia de-ai cui sunt?”.

Reclame
Categorii:Joburi
  1. 23 August, 2011 la 11:31 pm

    super interesant

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: